1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

zacatky s GT

Vlákno v 'Diskuze & Offtopic & Bugy' založil rashaveran 23. prosince 2014.

  1. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    Posledni rok jsem hral spise magicke mody tak me zacatky s GT 5.x na technicraftu 3 jsou docela krusne. Popisu svuj dosavadni progress, postrehy jsou vytany. Je to opravdu pohled nekoho kdo to jde od zacatku bez cizi pomoci.

    Bronze age

    1) zacal jsem tak ze jsem smeltil 3 copper ingoty a 1 tin abych dostal jeden bronze ingot.
    2) prvni vylepseni obnasel mortar, diky kteremu jsem se dostal k dustum a razem 3 copper ingoty a 1 tin ingot znamenaly 3 bronze ingoty.
    3) dasi vylepseni prislo se steam maceratorem, ale proces zacal byt opravdu desive dlouhy, podpalit pod coal boilerem, pockat na macerator nez vyprodukuje 2 crushed z jednoho ore, prepalit, do 10 nugetu, poskladat do ignotu, mortarem rozdrtit na dust, smichat, prepalit do bronze ingotu.
    4) nastesti jsem zjistil ze crushed ore muzu rozdrtit na prach kladivem a s impure dustu udelat pure v cauldronu
    5) a dalsi vylepseni prislo s bronze steam alloy kdy uz nemusim michat dusty rucne ale proste je narvu do alloy, jen potrebuje docela dost pary.

    a par postrehu/odhadu

    seda carka na boileru je nahromadena para, chvili mi trvalo nez jsem na to prisel, nejdriv jsem se bal ze to je prehrivani
    kladivkem lze odstavit stroj od prijimani energie a nejdrive nahromadit paru
    u maceratoru a alloye ten levy spodni spot nejpise symbolizuje nejaky problem, jako treba ze vyvod pary je blokovany
    klic se pouziva na prehazovani vyvodu ze stroju
    v bronze age nema greg zadnou trubku na posilani materialu

    update

    postavil jsem bronze blast furnace od grega, produkuje neuveritelne pomalu, a je potreba hodne uhli, jdou sle postavit vedle sebe a muzou sdilet stenu cimz se usetri spousta bronze a produkce se zdvojnasobi
    osmium se hodi na vyrobu kladiv na tristeni crushed ore
    bronze furnace usetri spoustu uhli oproti klasicke minecraft furnace
     
    Poslední úprava: 30. prosince 2014
    • Líbí Líbí x 2
    • Informativní Informativní x 1
  2.  
  3. derby00

    derby00 VIP

    Offline
    Registrován:
    07. ledna 2012
    Dobra prace, mam rad lidi,kteri vyviji snahu a ne jenom drzkuji...
    K tomu steelu,u grega je bronze blast furnace a nasledne electric blast furnace jediny zpusob.Zde na serveru si to muzes znacne zjednodusit pomoci railcraftu nebo treba mekanismu...

    Jen tak dal, greg skyta jeste mnoho zajimavosti....
     
    • Souhlasím Souhlasím x 1
    • Nesouhlasím Nesouhlasím x 1
  4. Pupik

    Pupik Registered

    Offline
    Registrován:
    20. srpna 2012
    A tento "hardcore" sis zvolil, protože chceš jít cestou "čistého Grega"? Protože existují mnohem efektivnější cesty (ale není to ten "čistokrevný gregorius")...
     
  5. Kovotepec

    Kovotepec Registered

    Offline
    Registrován:
    01. března 2014
    Taky jsme šli na začátku přes grega. Začátky to byly tvrdé, ale stály za to. A musím říct, že dodnes ty parní mašiny fungují, jen boilery jsme odstavili a napájí je reaktor :D. Jinak impure dust můžeš tuším vypálit bez problémů a nemusíš jej ani prát.
     
  6. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    electric engine recept z nei nefunguje, prinejmensim ten ktery nepouziva steel rody, rolling machine recept z nei take ne, vzdy to jen problikne a zmizi,
     
  7. Lohakar

    Lohakar MonsterFotr

    Offline
    Registrován:
    27. dubna 2011
    Samotny obrazek (ikona) elektrickeho motoru videt neni, ale jde jej vyndat z kraftitka/workbenche bez potizi.
     
  8. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    to se mas, me to nejde, muzu klikat na ten prezdny ctverecek jak chci a nic nedostanu
     
    Poslední úprava: 29. prosince 2014
  9. Pupik

    Pupik Registered

    Offline
    Registrován:
    20. srpna 2012
    Do toho LV motoru od Grega nepatří 4 kusy copper wire ale tin wire.
    To je opravdu chyba v NEI.

    Jestliže ti takto mizí výrobek z receptu - zkus to po restartu. Mě to pomohlo. Proč to ale tak je - nevím.
     
  10. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    Me to v pohode jede s medenym kablem. Tin mam jen s gumou v rozich.

    Odesláno z mého GT-S7710 pomocí Tapatalk
     
  11. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    toje zajimave ze nekomu to funguje a nekomu ne, ten s 4 copper kabely jen problikne a zmizi, nejde mi vyndat, ten s 4 tin mi funguje, dekuji. Ale zajimalo by me jak jsi na to prisel, kde se takova informace da zjistit kdyz reept nefunguje, neverim ze jsi zkousel ruzne kombinace dokud to neslo.

    taky by me zjaimalo kdyz v nei dam vyhledat treba metal former proc mi nechce zobrazit recept, znamena to ze se nemam ani pokouset ?
     
    Poslední úprava: 30. prosince 2014
  12. Pupik

    Pupik Registered

    Offline
    Registrován:
    20. srpna 2012
    Mluvilo se o tom v chatu když se server spustil. A - všechny LV věci se dělají z tinových drátů. On ten Greg, ač ho nemám rád, je nakonec přísně logický...
     
  13. Lohakar

    Lohakar MonsterFotr

    Offline
    Registrován:
    27. dubna 2011
    Podle malevilskych zkusenosti metal former nejde. Plne jej nahrazuji extruder, bender a lathe.
     
  14. Pupik

    Pupik Registered

    Offline
    Registrován:
    20. srpna 2012
    Týhle věty jsem si nevšimnul (a nebo tam nebyla ;)).
    Obecně platí, že pro co se ti nezobrazí recept to nejde vyrobit. Taková věc je někým - většinou Gregem - zakázaná. A většinou ji nahrazuje nějaká jiná věc - většinou Gregova :).
     
  15. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    na benderu uz delam ale v porovnani s metal formerem je dabelsky drahy, diky za odpovedi
     
  16. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    tak zas po case nejake postrehy, vcera jsem se pokousel zprovoznit gregovu electric blast furnace, dekuji vsem kdo se snazili za pomoc, predevsim toonovi dokonce za navstevu, navrhy at si udelam aluminium pres jiny mod a napojim pec rovnou pres MV jsem ale musel zamitnout, byl jsem si jist ze to musi jit ciste gregem proste proto ze mam v grega duveru :)

    nakonec se podarilo ale byl jsem uz tak unaveny ze mam zatim jen jeden alu ingot :) bylo potreba mit 3 LV energy hatche u kazdeho primo napojeny LV battery buffer se 4 slotama. Kdyz jsem mel pouze dva buffery a dva hatche tak to nejelo coz nechapu protoze baterry buffer se 4 sloty ma davat 4A po 32V a LV hatch muze prijimat 2A LV32, tz dva hatche by mely byt schopny prijmout az 128V a na alu je potreba 120V, kabely tam nejsou zadne takze ani ztraty pri prenosu by byt nemely. Prave mi to doslo, nelze se zbavit jedne chyby v peci, circuit burned out coz zvysuje narocnost o 10%, tudiz 132, proto jsou potreba 3 hatche. Toho se lze zbavit jen paskou a tu bez alu neudelam pokud vim. Kazdopadne uz to jede.

    Mel bych dve otazky kdyby byl nekdo tak hodny

    1) Chtel bych se zeptat jak dostanu fluid z gregova electrolyzeru ?
    2) Koukal jsem na AE2, mam dojem ze to je dost jine nez to bylo na TC2 ale moc si to uz nepamatuju, kazdopadne v get started se pise ze mam hledat planky v meteoritech, nasel jsem dve sky chestky a obe byly prazdne, pritom meteority byly bez der takze hadam ze jsem byl prvni pokud to tam pak nekdo nevratil. Jsou tedy ty plany opravdu potreba a pripadne jak je ziskat pokud uz jsou vsechny meteory vyloupene.
     
    • Líbí Líbí x 1
  17. smajdalf222

    smajdalf222 Registered

    Offline
    Registrován:
    15. listopadu 2013
    1) V electrolyzeru máš 2 tlačítka, první na export kapalin a druhý itemů, takže stačí zapnout a tam kde máš nastavenej output dát trubku (i BC trubky fungujou), nebo například rovnou poratble tank
    2) Chestky v meteoritech můžou být i prázdne a mohl si být prvni, nicméně pressy jdou kopírovat takže stačí říct někomu kdo je má a má i inscriber, přinést si block of iron na každej press a je to :)
     
    • Informativní Informativní x 1
  18. Kovotepec

    Kovotepec Registered

    Offline
    Registrován:
    01. března 2014
    1) pokud chces itemy do bedynky a kapalinu do sudu. Tak... wrenchem udelej vystup z masiny, postav k nemu bedynku a nastav autimaticky vystup, viz smajdalf. Na strane, kde nemas okenko pro vystup pripevni standartne wooden fluid pipe a redstone engine (viz. Standartni pumpovani kapalin ze stroju)
     
    • Informativní Informativní x 1
  19. Lohakar

    Lohakar MonsterFotr

    Offline
    Registrován:
    27. dubna 2011
    Objevil jsi, co moudrá wikina píše:
    All Electric Blast Furnace recipes consume either 120EU/t or 500EU/t. However, the MV Energy Hatch requires Aluminium to craft, and Aluminium cannot be smelted outside an EBF. Therefore, the first time an EBF is constructed, in order to operate, its structure must contain 3 LV Energy Hatches. (Two would be enough ordinarily, but if any Maintenance problems are present, the EBF's energy consumption jumps from 120EU/t to 132EU/t, greater than the 128EU/t afforded by two LV Energy Hatches.)

    Ortodoxní gregista to řeší nalepením elektrické pumpy (jako cover) na lýzák v místech, kde má tento otvor na exkrementy a instalací Fluid Canning Machine do toho místa kam lýzák kaká. Tam se tekutina z lýzáku sama láduje do cell.
    Platí pro všechny gregovy stroje co vyměšují tekutiny.
     
    • Informativní Informativní x 1
  20. rashaveran

    rashaveran Registered

    Offline
    Registrován:
    19. prosince 2012
    Dostal jsem se opet do stavu kdy nevimjak dal tak bych chtel pozadat o radu,

    potrebuji vyrobit MV assembling machine ktera ale na svou vyrobu potrebuje good electronic circuit, kdyz se podivam do receptu ukazuje mi ze ho mam vyrobit v assembing machine, jenze basic nic nedela kdyz do ni dam mekanism circuit a 2 nand chipy no a ten assembler bez nej nevyrobim.
     
  21. smajdalf222

    smajdalf222 Registered

    Offline
    Registrován:
    15. listopadu 2013
    a máš v tom basic assembleru molten tin/lead/soldering alloy? Nenapsal si to sem a je to nutný pro výrobu možná sis toho nevšiml :)
     
    • Souhlasím Souhlasím x 1
    • Zábavné Zábavné x 1
    • Děkuji! Děkuji! x 1

Sdílej tuto stránku