1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

Problémy s natáčením UHC (přesunuto z UHC threadu)

Vlákno v 'Diskuze' založil FreeZeee 09. května 2014.

  1. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    Já bych mohl točit, zkus bych ten Open Broadcaster pokud nedělá lossless AVI jako Fraps (Protože nevím jak by to vyšlo s místem na disku :D), a taky v čem jsi to @Amunak upravoval/renderoval a na jaký nastavení?
     
  2.  
  3. Amunak

    Amunak Worldedit Trollmasta

    Offline
    Registrován:
    11. února 2011
    Já to nahrávám s téměř nulovou ztrátou kvality (ikdyž to není raw, komprese tam je), a po dvou hodinách to co vypadne z OBS má asi 5GB. Následně jsem to projel přes ffmpeg abych to ořezal (měl jsem nějaké problémy s rozlišením). Potom jsem to upravoval na VM s Archlinuxem v programu OpenShot, protože to bylo jediné, co jsem našel zdarma a zároveň to umí nějaké pokročilé vymoženosti. A z toho vypadlo asi 12.5GB materiálu. Tak jsem to asi minutu nahrával na YouTube a pak jsem snad den a půl čekal, než si to YouTube přechroustá, zpracuje a tak. A vypadla z toho docela slušná kvalita. Ale jestli si ty výsledky mám nechávat, tak teda nevím, kam to budu dávat :D

    Používám encoding bitrate a buffer size na 20000 (encoder x264), audio AAC s bitrate 192, a v advanced mám v custom encoder settings: cfr=18
     
    • Líbí Líbí x 1
  4. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    Když to budu natáčet přes Fraps tak vyplácám místo jak na "filmovým" disku tak i na hlavním :D
    Nejhorší je pro mě výsledný soubor, Vegas dá koukatelnou kvalitu s hroznou velikostí a se stavem uploadu co mám teď to budu nahrávat 2 dny :D
    Jinak jdu do týmu s @fieryx , lenoch je línej to sem napsat
     
  5. Amunak

    Amunak Worldedit Trollmasta

    Offline
    Registrován:
    11. února 2011
    Kdyžtak tady je link kde je to popsané trochu jinak... Teď jsem přepnul na buffer: 0 podle tohoto návodu, ale bitrate 1000 je na fullHD strašně málo. 10 000 považuju za minimum, a pokud to pak budeš upravovat, raději víc. Prostě musíš najít ideální kompromis mezi tím, jakou to má kvalitu a tím, kolik to sežere místa. S tím jak jsem to pozměnil teď (CFR=10, bitrate 14000) to sice vypadá skvěle, ale dvě hodiny záznamu by sežraly tak 12GB. S čímž nemám problém (pak to nejspíš stejně smažu). Ale tybys mohl mít. Navíc taky ještě to dost možná buzdeš muset vybalancovat tak, abys to utáhl výkonem PC.

    Ukázka (40MB): https://dl.dropboxusercontent.com/u/45660087/obstest.mp4
     
    • Líbí Líbí x 1
  6. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    Tak to bych teda nečekal, že ten Open Broadcast bude tak nenažrane, FPS padají pod 30. To nejspíš ta realtime komprese. Takže budu nahrávat snad Frapsem, jenže když jsme dneska na serveru s Fieryxem trénovali (Našli jsme zombie dung, sice jen 1 truhla ale 1 zlaté jablko a !! 2x Infinite kniha :D) tak se mě to začalo za chvíli sekat. Buď to to bylo generací světa a nebo to nějak blbne kvůli místu - Ukládalo se to na nesystémový disk a bylo volno ještě 160 GB (Z 1 TB), něco podobnýho mi dělalo na starém PC, ale to bylo ny systémovém disku a u 30 GB vlných z 320 GB. Takže dokud to půjde tak to půjde na filmový disk a potom hurá na systémový, u kterého kdyžtak něco vymažu ze Steamu :D.
    Bude ještě někdo kromě mě a Amunaka točit?
     
  7. roset

    roset VIP

    Offline
    Registrován:
    23. července 2012
    Já bych hrozně ráda natáčela, ale hořící notebook nechci riskovat :-/
     
    • Zábavné Zábavné x 5
  8. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    80-86°c CPU
    55-65°c GPU
    Oba HDD 34-39°c
    Musím někdy vyměnit teplovodivou pastu a dát si pod notebook kuchyňskou "chladící podložku" pod horký plechy a hrnce z Ikei
     
  9. Amunak

    Amunak Worldedit Trollmasta

    Offline
    Registrován:
    11. února 2011
    Ano, je to realtime komprese. Pohraj si s nastavením. Čím větší bitrate, tím větší soubor ale tím rychlejší enkódování (a víc FPS). Cellkově je tam ještě jedno nebo dvě nastavené, které taky ovlivňují buď tenhle, nebo poměr výkon/kvalita. Osobně normálně takhle vanilla MC hraju na 200+ FPS, a protože mám navíc grafiku co má samostatný čip na renderování videa, tak mi OBS nežere prakticky vůbec nic (spadne mi to na 110FPS, což je pořád naprosto dostačující).

    Já právě zkoušel nahrávat s fraps (nějakou archaickou verzí), dxtory (to mi nějak bugovalo) a nakonec jsem skončil u OBS. Pokud si to nastavení dobře vyladíš, neměl by to být problém. Na webu máš kalkulačku pro ideální nastavení (ale pro streamování), případně se můžeš poptat na quakenetu #obsproject kde jim řekneš co máš za PC, že chceš nahrávat do souboru a jak to teda máš nastavit ;)
     
    • Děkuji! Děkuji! x 2
  10. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    Tak jsem si nastavil Bitrate na 5000 místo 10000 a FPS skoro jako v normálu, párkrát drop, musím si s tím ještě pohrát. Za 20 minut 700 mb, teď to hážu do Vegas tak schválně co to s tím udělá. Jak jsi říkal 2 hodiny 12 GB pfff to je krása oproti 5 GB za takový 2 minuty u Frapsu (Furt mě nejde do hlavu proč u těch 160 GB dropoval FPS), ale pokud bych to natáčel Frapsem tak jsem si udělal několik GB místa :D. Taky procák a grafárna není nejlepší, (i5-3210m @2,50 GHz, 8 GB Ram, nVidia 640m 2 GB, 1366x768), na to je super ta nahrávací karta Avermedia, žádná zátěž a ještě to komprimuje.
    Každopádně díky moc za rady :)

    Edit: Jak to je na serveru s "jedlými" zvířaty? Je nějak omezený spawn? Protože na normálním serveru jak jsem se teď procházel jich bylo jak na*ebáno

    Edit2 Tak teď jsem se nasral! Hodinu a 20 minut jsem renderoval, aby mi to ke konci vyfluslo error Screen
     
    Poslední úprava: 10. května 2014
  11. Amunak

    Amunak Worldedit Trollmasta

    Offline
    Registrován:
    11. února 2011
    To není tak hrozné. Tahle nvidia by taky měla mít ten renderovací čip nebo co - máš v OBS v Encoding možnost "Nvidia NVENC"? jestli jo, tak jí používej, mělo by ti to výrazně snížit zátěž na CPU (protože jinak enkóduje CPU). Pak si akorát budeš muset pohrát v Advanced s NVENC preset (mě to na High Quality jede úplně skvěle, defualt byl příšerný).

    Je jich tam dost, jídla bývá dostatek. Ale protože ti to neregeneruje HP, tak je to docela irelevantní (a beztak potřebuješ od každého zvířete něco, takže musíš většinou tak jako tak dost hledat, protože je každé v jiné oblasti).

    Tak tomu nerozumím :D
     
  12. FreeZeee

    FreeZeee Registered

    Offline
    Registrován:
    12. listopadu 2011
    Jo,nVidia NVENC tam mám, pohraju. (Ve Vegasu mám při renderování možnost renderovat přes GPU)
    To je super, já hlavně slepice a tak, že když jsem včera začal hrát TechWorld 2 modpack tak jsem po cestě zabíjel slípky a měl jsem skoro 2 stacky peří :D
    A ten Vegas mi poslední dobou nějak blbne, na ten error jsem nic kloudnýho nenašel, ale podíval jsem se do výstupní složky a video tam je, takže nevim co to (Asi nějak zahaprovalo intro, když jsem potom na něj zkoušel dát ztmavnutí tak Vegas spadnul). Video má po renderu 4,7 Mbps bitrate a je o 60 mb menší.
    Edit: Ohohó :D, tak jsem si tam hodil ten NVěnec, 15000 bitrate a na předvolba NVENC High Quality a žádnej pokles FPS necítím, videa mají malou velikost, super :D
    Tady takový testovací video co jsem přednedávnem dělal jako porovnání 2 shaderů, natáčený na Fraps a vyrenderovaný na 15 Mbps bitrate
     
    Poslední úprava: 10. května 2014
    • Líbí Líbí x 3

Sdílej tuto stránku