1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

Nedostatek RAM?

Vlákno v 'Diskuze & Offtopic & Bugy' založil Potkan8 25. ledna 2015.

  1. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Zdravím, chtěl jsem vyzkoušet TC3, ale ejhle! Při spuštění se vše začalo načítat, ale po pár minutách mě to zase vyhodilo domovské okno. Welfare mi poradil, že to bude nedostatečnou RAM (mám 32 bit systém, takže si můžu dát maximálně 1Gb ze 4Gb). Nevíte, co s tím? Nechci si složitě předělávat celý systém na 64 bit, ale rád bych si zahrál. Zkusím to pak spustit ještě (pokud to půjde) přes technickpack launcher, který je bohužel momentálně offline.
     
    • Děkuji! Děkuji! x 1
    • Informativní Informativní x 1
  2.  
  3. Sekiphp

    Sekiphp TechniMod

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2011
    Ahoj, já se už asi 14 dní snažím (kvůli zkouškovému sic laxně) vyřešit stejný problém. RAMku mám dokonce nastavenou na 4GB, ale stane se mi to samé. Hru jsem zkoušel smazat (včetně appdat) a znovu nainstalovat, ale nepomohlo mi to. O víkendu ještě zkusím kompletně přeinstalovat javu.
     
    • Nesouhlasím Nesouhlasím x 1
    • Informativní Informativní x 1
  4. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Také jsem zkoušel hru smazat a znovu nainstalovat, také bez úspěchu. Zkoušel jsem odinstalovat Javu a dát tam Javu 7 (update 75 myslím, nevím jistě) - pořád to samé
     
    • Informativní Informativní x 1
  5. _CJ_

    _CJ_ while(true); ♾

    Offline
    Registrován:
    01. srpna 2011
    Neco v logu spousteni nebo naky error log neni? I kdyz mas 4G RAM porad muzes dat vic a nechat system at zbytek naswapuje na disk (aspon pro test jesli to s vic RAM pomuze, i kdyz o tom pochybuju). Spis to vypada ze nejaky chytry modder provedl nakou neplechu co nema rada 32 bit JVM. (muzu zkusit nahodit vbox s nakym 32bit systemem esi to pujde, ale tam se to muze chovat jinak)

    //edit prej ze 32bit Oracle JVM umi nastavit maximalne 1.4 - 1.6G ...takze bud zkusit manualne postourat velikost heapu a nebo najit naky jinci JVM na 32bit co tohle umi
     
    Poslední úprava: 25. ledna 2015
    • Informativní Informativní x 1
  6. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Zitra se na to mrknu, ale neco jsem posilal welfarovi a krome nejake zpravy o ram ci co jsem si tam vsimnul i nejakych erroru a warnu ci ceho (snad nenalezenych modpacku :confused:), pritom jsem s tim nic nedelal... no zkratka ten log sem hodim zitra, pisu z mobilu tak pardon za diakritiku
    [DOUBLEPOST=1422310879,1422224700][/DOUBLEPOST]Tu je ten crash http://ulozto.cz/xX6DADUb/techniclauncher-2015-01-26-log
    (na pastebin se nevešel)
     
    • Informativní Informativní x 1
  7. Lohakar

    Lohakar MonsterFotr

    Offline
    Registrován:
    27. dubna 2011
    Tam je skutecne malo pameti. Podobne, i kdyz ne presne, drzkoval Larryho "Bezzubka".
    Pral jsem se s nim asi tri dny, pak jsem to vzdal, ukousl kus tech sedmividli (32 GB disku), strcil tam Ubuntu a to to uspesne spousti dodnes.
     
    • Informativní Informativní x 1
  8. _CJ_

    _CJ_ while(true); ♾

    Offline
    Registrován:
    01. srpna 2011
    Priste ten log prvne smaz, a pak to zapni znova :) Je tam tuna logu o necem cos zkousel predtim. Jinak zkus dat vic nez jeden G jesli te to pusti (wafle rikal ze by to melo umez 1.4-1.6G...zkus 2G esi te to pusti a uvidis)
     
    • Informativní Informativní x 1
  9. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    No, já si tam víc jak těch 1Gb dát ani nemůžu... leda že by šla obejít ta defaultní nabídka v nastavení
    btw. podívej se na začátek toho logu, je tam hromada nějakých warnů a i nějaký error jsem tam viděl
    [DOUBLEPOST=1422371680,1422370827][/DOUBLEPOST]Zkoušel jsem to i přes technic launcher, na kterém rozjedu úplně všechno, taky bez úspěchu :(
     
    • Informativní Informativní x 1
  10. TheMoleCZ

    TheMoleCZ Registered

    Offline
    Registrován:
    06. května 2012
    To je pochopitelné. Na nastavení větších hodnot než 1 GB je potřeba mít 64bit Javu a tím pádem i 64bit widle. Pokud to nechceš přeinstalovávat na 64bit, tak leda, že by sis tam hodil to ubuntu jak radil lohakar. Jinak ty tvoje warny nejsou nic zásadního. Většina těch errorů je pouze missing texture a ten zbytek je něco s VoxelMap a pak, out of memory, takže ti jednoduše chybí ramka (a taky je díky tomu permgen nastavený jen na 128 MB, takže se to nespustí určitě).
     
    • Informativní Informativní x 1
  11. _CJ_

    _CJ_ while(true); ♾

    Offline
    Registrován:
    01. srpna 2011
    Tak dat si tam vic pameti muzes...ale ne pres technic launcher :) skoda ze tam neni nastavovani jako v klasickem launcheru ze tomu dodas parametry pro spusteni :( asi by to chtelo i trochu vetsi permgen no.... Myslim ze jednodusi by bylo sehnat si 64bit nez se s timhle trapit. Linux je dobra volba pokud nechce corovat/kupovat winy a pokud si tam hodis Ubuntu tak je to i vicemene jednoduche na ovladani(skoro stejne jako windows jen jine rozlozeni panelu a nastaveni) a vsude po netu najdes navody :) vsechno by melo jit klasicky klikanim takze se nemusis bat ze se budes muset ucit neco s konzoli atp.
     
    • Informativní Informativní x 1
  12. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Bohužel jsem skončil u instalace ubuntu, stáhl jsem si verzi 14, kde už není wubi a mě by zajímalo, jak ho nainstalovat vedle widlí. Zatím jsem na internetu nenašel řešení. Když si ho dám spustit na zkoušku bez instalace, nikdy se nenabootuje (obvykle to skončí rozházenou obrazovkou s random rozsvícenýma pixelama).... Nevíte, co s tím?
     
  13. Toonu

    Toonu Registered

    Offline
    Registrován:
    30. prosince 2011
    TC má launcher na linux, nemusíš mít wubi a některé win programy jdou i bez něj...(např skype apod)
     
    • WTF WTF x 1
  14. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    No jo, ale já bych chtěl mít ubuntu vedle windowsu.
     
  15. Toonu

    Toonu Registered

    Offline
    Registrován:
    30. prosince 2011
    To lze také, při instalaci si to vybereš, i disk se ti oddělí. ;)
    Sám to tak mám jelikož na 32-bit win mi to nejde ať jsem zkoušel co se dalo...takže jsem si nainstaloval linux.
     
  16. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Ja se v tom moc nevyznám, ale dle vlastní zkušenosti dopurucuji LTS verzi ;) s "vývojovými" verzemi nemám dobré zkušenosti. tzn. Ubuntu 14.04 LTS, myslím, mýlím-li se, omlouvám se:D
     
  17. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Tzn. dám instalovat a potom si to můžu zvolit?
    Dříve tam byla možnost nainstalovat vedle windows...
     
  18. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    Však já mám Ubuntu 14.04 LTS
     
  19. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Nejlepší bude podívat se na česke ofiko stranky na navod, jinak nevim presne rozlozeni tlacitek, ale nak tak to je, experimentoval jsem z tucnakem, dokud mi moje staricke pc nevyhorelo, R.I.P. ;(

    Tapatalk
     
  20. Potkan8

    Potkan8 Registered

    Offline
    Registrován:
    04. září 2013
    No tak na návod jsem se samozřejmě díval, jinak bych sem nepsal :D
     
  21. Lohakar

    Lohakar MonsterFotr

    Offline
    Registrován:
    27. dubna 2011
    Na widlich si vyrob bootovaci Ubuntovou flesku.
    A z te zabootujes.
     

Sdílej tuto stránku