1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

Návrh: zřízení MCPE serveru

Vlákno v 'Stará témata' založil dynlik 16. ledna 2015.

  1. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Minecraft PE - verze MC pro dotyková mobilní zařízení všeho druhu

    Je to hezké, zvlášť v poslední době, ale jako u všeho vás single prostě časem přestane bavit.
    Tak jsem tedy chtěl ozkoušet MP, s nepořízenou, nikde žádný funkční a slušný server.
    Poté jsem se v PC verzi dostal na tento server a napadlo mě že když už tu máme technic a vannila like, proč by nešlo MCPE like, že?:D

    Ale i vím že tuto hru asi moc lidí nehraje, že na vše jsou potřeba finance a hlavně že tohle bude zachvíli příšerně hodnocené a uzamčené vlákno:D

    Ale co, berte to jen jako návrh obyčejného hráče co sem sotva přišel, nic vážného, ale rozhodně bych byl rád, kdybych zde mohl hrát i po večerech:D
    Dynlik
     
    • Líbí Líbí x 1
    • Souhlasím Souhlasím x 1
  2.  
  3. Vergis

    Vergis Celebrita

    Offline
    Registrován:
    21. prosince 2010
    Finance asi nejsou takový problém, server by to nejspíš utáhl, ale:
    • Hodně se to bude lišit od PC verze a s provozem nemáme zkušenosti. Byla by to práce navíc.
    • Potřebovali bychom moderátory, někoho, kdo by to dlouhodobě spravoval a pohyboval se ve hře. A nevím, jestli vůbec existují nějaké pluginy, které by jim to zjednodušovaly.
     
    • Souhlasím Souhlasím x 2
  4. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Vergis: Finance asi nejsou takový problém, server by to nejspíš utáhl, ale:
    • Hodně se to bude lišit od PC verze a s provozem nemáme zkušenosti. Byla by to práce navíc.
    • Potřebovali bychom moderátory, někoho, kdo by to dlouhodobě spravoval a pohyboval se ve hře. A nevím, jestli vůbec existují nějaké pluginy, které by jim to zjednodušovaly
    ------------------------------------------------------------
    Nemám tušení kdo by to chtel delat, ja s tim take nemam skusenosti, jak rikam, pouze navrh:D

    Ale koukám že chestshopy, minereset, wordledit atd... se najit daji
     
    Poslední úprava: 16. ledna 2015
  5. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    Existuje projekt PocketMine. Jedná se o MCPE server, napsaný v PHP. Výkon nežere téměř vůbec - jako kterýkoliv jiný webový server. A pluginů je na něj strašně moc, komunitně vyvíjených.
     
  6. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Vim, dokonce jsme to dnes zkouseli, dokonce mam v provozu zkusebni server, problem zacina u world generatoru, ktery vubec neoodpovida tomu z 0.10.x, svet zabugovany, bez biomu a omezene velky.
    Verze serveru je nejnovejsi na verzi 0.10.4, ja bezim na 0.10.5 a hru mam zakoupenou, tak kde je zakopany pes?:D
    Server mi bezi na mobilu, dam sem ip, jestli je to povoleno:D
     
    Poslední úprava moderátorem: 20. ledna 2015
  7. Arkarianasa

    Arkarianasa Registered

    Offline
    Registrován:
    28. srpna 2013
    Já bych byla velice ráda, kdyby se takový server založil. Pokud vím, tak český a fungující MCPE server ani neexistuje (nedávno jsem si tuto verzi koupila a celkem mě to mrzí :/) Online by jsem mohla být vlastně skoro každý den-nedělalo by mi problém pomáhat, jen by mě někdo musel lehce zasvětit :DDD
     
    • Líbí Líbí x 1
    • Souhlasím Souhlasím x 1
    • Děkuji! Děkuji! x 1
  8. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Jak již jsem řekl, znam postup jak server vytvořit, problém je v tom, že po vygenerování sveta vznikne zabugované, hnusné zelené cosi, co si dovoluje nazývat se světem, a to nemluvím o obrovských lagech, no prostě hrúza...:hungover:
    Co se pluginů týče, je jich opravdu obrovské množství, dokonce asi i všechny hlavní co jsou na majnu...
     
    Poslední úprava moderátorem: 20. ledna 2015
    • Informativní Informativní x 2
    • Líbí Líbí x 1
  9. dynlik

    dynlik Registered

    Offline
    Registrován:
    29. prosince 2014
    Zdravím.
    Další krok do předu, právě jsem oběvil jistou kompabilitu se světy z PC verze.
    Ale svět se zachová jen v hrubém obrysu, mobové nikde, biomy nikde, lagy, špatně načtené chunky (lagy jsou možná spůsobeny tím, že mi testovací server zatím běží na mobilu a je mu přiděleno jen cca. 100mb ram:D)
    Dynlik
    (později dodám obrázky)
    Edit:
    Obrazky:
    [​IMG]
    -
    [​IMG]
    -
    [​IMG]
     
    Poslední úprava: 27. ledna 2015
    • Informativní Informativní x 2

Sdílej tuto stránku