1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

Dotaz Lagy na macu

Vlákno v 'Diskuze' založil JohnnyOttosson85 25. dubna 2014.

  1. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    Ahoj přátelé,

    Nevíte prosím někdo jak bych mohl jablečnou verzi MC rozběhnout aniž bych musel hrát s výrazně kolísajícíma FPS? Díky moc za každou radu. Nějak mě nebaví restartovat po každé hodině hraní :)
     
  2.  
  3. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    To restartování by mohlo byt kvůli ramce. Kolik má přiřazeno? S jablkem nemám zkušenosti ale nevím jak to tam je s grafikou. Jestli to je origo Mac tzv. Není to Hackintosh tak by s grafikou a ovladači nemel byt problém.

    odeslano z meho vodeodolneho komunikatoru šan-šong
     
  4. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    Je to origo akorát model z roku 2009. Přiřazeno mám defaultních 1024 mega.
     
    • Zábavné Zábavné x 1
  5. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    A jakou verzi Javy máš? Zkus nejnovější, 32/64 bit, přidat RAM (ale to spíše ne ja Mám 512 a Vanilla se neseka) nebo ještě (nevím jak ale Apple tohle resi) zkusit jinde ovladače.

    odeslano z meho vodeodolneho komunikatoru šan-šong
     
  6. Xanomes

    Xanomes Registered

    Offline
    Registrován:
    09. června 2013
    Zkus přiřadit víc RAM, já mám konkrétně celou RAMku, a Minecraft mi běží skvěle (až na to že mam max. FPS omezeno na 20, ale jinak šlape jako hodinky :) )
     
  7. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    Děkuju za tip, kouknu jestli není k dispozici nový kafe :)
     
  8. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    Update: Nový kafe není k dispozici, mám poslední verzi a i když jsem si v nastavení javy příkazem vyhradil 2 giga tak mi MC furt používá jen tolik jako kdybych měl nastavenej limit na 1 giga. Fakt už nevím.
     
  9. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    Zkus otevřít konzoli/terminál/nevim jak se to jmenuje a napsat
    Kód:
    java -Xmx2G -Xms2G -jar MC_Launcher.jar
    MC_Launcher.jar nahraď cestou k tvému launcheru. Případně by to mohlo jít nastavit i přímo v launcheru. Nic víc ohledně paměti mě nenapadá.
     
  10. _CJ_

    _CJ_ while(true); ♾

    Offline
    Registrován:
    01. srpna 2011
    Zapomeň..... launcher a samotny minecraft jsou dva jine procesy. Jinak podle mě si uvedl moc málo informací na to aby z toho nekdo mohl rict jednoznacne "muze za to ...." .... Navic krome par veci neni na jablecne verzi MC nic jineho.... rozdil je jen v samotne jave. Takze ... na cem ti to bezi? HW, RAMky (mrkni jesli pri behu hry mas opravdu volnou ramku pro hru a nezere ti ji neco jineho.. a nepocitej do toho moznost kdy jako RAM vyuzijes kus disku nebo kdyz mas zaplej swap a zbejva ti 5% RAMky.. to by byl pripadne ten problem) a hlavne graficka karta....

    Potom ve hre mas snizene detaily? MC laguje obcas i me...a to mam stroj celkem silnej...
     
    • Zábavné Zábavné x 1
  11. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    Koukám že mám 2 giga celkem. Detaily grafiky mám hozený na minimum, ale i když mi z toho 1 giga paměti MC bere konstatně jenom asi 40% tak mi kolikrát FPS najednou spadnou třeba na 7, 3... Je teda fakt že moje jabko je modelová řada 2009 a asi už by časem stálo za to koupit novej, ale zatím mi funguje :)
     
  12. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    Napadlo mě zkusit jestli to opravdu není tím jablečným systémem. Zkus na flashku hodit LiveCD *ubuntu (klidně si vyber nějaký derivát - Kubuntu je pěkné) nabootovat z něj, do spuštěného systému nainstalovat javu, stáhnout launcher a zkusit jestli se to bude opakovat. Jde o to, že je možné, že máš prostě zrovna nějaký kus/model který si s MC (javou) nerozumí.
     
    • Souhlasím Souhlasím x 1
  13. alesekmoravec

    alesekmoravec Registered

    Offline
    Registrován:
    15. dubna 2013
    @fretka323 já si myslím že je to také jabkem. Hold téměř všechny gamery spojuje jedna věta: "MAC is not fo Gaming!"
     
    • Souhlasím Souhlasím x 3
    • Líbí Líbí x 1
  14. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    @fretka323 někdy zkusím, díky za tip :)

    @alesekmoravec Já tady taky hraju akorát MC :) Jen je to prostě stará mašina. Jako muzikant ho prostě používám na práci se zvukem a MC mám jako bonus. Ale očividně budu muset do budocna upgradovat :)
     
    • Líbí Líbí x 2
  15. atlantiscz

    atlantiscz VIP

    Offline
    Registrován:
    07. března 2011
    S 2GB RAM asi zázraky vážně neuděláš, chce to už asi výměnu (5 let je na noťas docela dost, obvzláště pokud jde o herní výkon). Osobně bych doporučil vyhnout se jablečným strojům a radši si zaplatit stejnou cenu za trochu lepší hardware u konkurence (U apple platíš dost už jen za to že tam máš nálepku s ukouslým jablkem), případně pokud pro tebe notebook není přímo nutnost (např. necestuješ 2x týdně do prahy a zpět jako já :D) tak doporučím spíš rovnou investici do stolního PC. Ačkoliv všude píšou kecy jak jsou stoláky na ústupu pravdou je imo opak, stolák prostě notebookem nenahradíš, už jen v poměru cena:výkon. Komponenty pro stolák zpravidla vyjdou trochu levněji. Ideálně když si to sestavíš sám (zas tak těžké to není), opět lepší než kupovat nějaké předkompletované PC z náhradních dílů co prodejci zbyly na skladu po výprodeji :D Trochu záleží i na tom jaké máš k dispozici finanční prostředky, nicméně s trochou snahy sestavíš slušný stolák i okolo 20 000,-

    Samozřejmě nekupovat všechny komponenty v Alze nebo podobném nejdražšším eshopu v ČR. Chceš li šetřit chce to trochu ty ceny srovnávat a počítat no.
     
    • Souhlasím Souhlasím x 3
  16. alesekmoravec

    alesekmoravec Registered

    Offline
    Registrován:
    15. dubna 2013
    Kdyby sis náhodou netroufl @JohnnyOttosson85 na sestavení, na CZC ti ho sestaví zdarma, akorát si vybereš komponenty.
     
    • Souhlasím Souhlasím x 1
  17. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    No rád bych uvedl na pravou míru dvě věci: Noťas to není, je to normální stolák. Dvakrát týdně do Prahy jezdím a na to mám iPada, takže notes ani nechci. Druhá věc je, že používám některé programy které jsou mac only a kvůli hudbě prostě používám a budu používat nakousnuté ovoce. No a z toho plyne i třetí věc, vyhovuje mi mac os a nemám rád wokýnka. Jinak comp si sestavit zvládnu, to problém není. Jen nevím proč jsem si celou dobu myslel že mám 4 gigový ramky... na druhou stranu až na lagy MC je to poprvý, co necítím žádné morální zastarání :) Dřív jsem compy měnil zhruba v dvouletém cyklu.
     
    • Líbí Líbí x 1
  18. weltar

    weltar Registered

    Offline
    Registrován:
    01. listopadu 2011
    Zatím nikdo nezmínil optifine. Netuším, zda je účinný (či vůbec funkční) na OS X, ale měl by, protože optimalizace (úpravy) probíhají na java úrovni - tedy multiplatformě.

    Pokud jej nainstaluješ, zkus si v něm pohrát i s animacemi a podobně (i nároky na graf. kartu mohou být nepřímou příčinou i pokud by se primárně jednalo o potíž s hlavní pamětí). Případně vyzkoušej jeho stabilizací FPS - ta sice řeší až důsledky, ale pomůže udělat MC hratelnější až se potíže objeví.

    Na starších strojích optifine dost pomáhá, ale (na opravdu starých) dá někdy práci najít správnou kombinaci. Pokud však nejdeš, většinou (ta kombinace) pro daný HW a OS pomáhá napříč všemi verzemi MC a javy, i novějšími.

    Příjemné je, že nové verze optifine jsou velmi jednoduché na instalaci. Buď jej prostě spustíš (je to .jar jako MC) a on se přidá coby další profil v laucheru. Nebo, v případě že používáš forge a chceš jej do forge, jej nakopíruješ mezi ostatní forge mody do adresáře mods.
     
  19. atlantiscz

    atlantiscz VIP

    Offline
    Registrován:
    07. března 2011
    No nikdo Ti nevnucuje Windows. Osobně mi sice 7čky vyhovují (8 jsou hnus), v rámci možností je to systém slušný. Nicméně to nic nemění na tom že s trochou snahy si jablečný systém můžeš rozjet i na ne-jablečném zařízení (a pořád finančně ušetříš na HW které oni sestaví, fláknou na to samolepku s nakousým jablkem, zabalí a za cenovku připíšou nulu), stačí mít vhodný HW a trochu zručnosti. Trochu nechápu ty "některé programy", zřejmě tím myslíš to jejich iTunes a to je AFAIK k dispozici jak na win, tak na linux či jabka. Rozdíl je max. v tom že na jabku ho máš možná předinstalovaný, na jiném systému si musíš na ten odkaz "DOWNLOAD" kliknout ručně. Každopádně nic ti nebrání si ten PC sestavit sám a pak si na to jen hodit systém(y) dle tvé volby. A ještě ušetříš.
     
  20. JohnnyOttosson85

    JohnnyOttosson85 Registered

    Offline
    Registrován:
    29. ledna 2014
    @weltar optifine jsem používal dřív. Akorát teď si hraju se snapshotama a než bude na 1.8 tak to imao potrvá :)

    @atlantiscz Nebavíme se o poslechu, ale skládání. A tam je ten rozdíl sakra znát :)
     
  21. fretka323

    fretka323 Registered

    Offline
    Registrován:
    16. března 2013
    Zrovna já bych ti "wokýnka" nenutil. Jestli by jsi chtěl kupovat nový komp tak bych ti doporučil toto: (ovšem programy si nejdříve vyzkoušej na LiveCD, popřípadě dualboot aby jsi měl jistotu že to pojede)
    Vybírej HW který je podporovaný Linuxem. Tohle je kámen úrazu Linuxu.
    Vyber si distribuci (doporučuji z rodiny *ubuntu jsou velmi povedené, případně Debian), z důvodu že máš rád vzhled Jabka tak asi Kubuntu které má obrovské možnosti změn vzhledu a ovládání. Takže doinstalovat vzhled Mac OSX by nebyl problém.
    Možná jsi slyšel (ale spíše ne) o Linuxovém programu Wine. Je to vlastně sbírka knihoven, runtime, aplikací atp která má za úkol vytvořit na Linuxu plnohodnotné "windows". Existuje něco podobného ohledně OSX, kámoš to používá a nemůže si to vynachválit.
    Tímto si vytvoříš vlastně to co potřebuješ ale levnější.
     
    • Nesouhlasím Nesouhlasím x 3
    • Souhlasím Souhlasím x 1

Sdílej tuto stránku