1. Nelíbí se ti reklamy? Zaregistruj se a přihlaš se na fóru!

Dotaz Glitch Textur

Vlákno v 'Diskuze' založil EnchikO 22. listopadu 2014.

  1. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
    Zdravím Lidi, potřeboval bych poradit. Mám něco s minecraftem (viz foto)
    foto zde http://leteckaposta.cz/132173121
    Když jsem poprvé spustil hru, tak hra vypadala normálně. No až jsem zničil 1 kus hlíny tak se to proměnilo v tohle. Vypadá to jak nějaký Glitch. Chybí tam plno textur, jen zvířata jsou zachované a láva + voda.
    Zkoušel jsem aktualizovat grafickou kartu ale to nepomohlo, zkoušel jsem pod YT návodu udělat něco stou Javou a taky nic (Mám ji aj updatlou).
    Děkuju předem za rady
    (Grafický karta = AMD Radeon)
     
  2.  
  3. diahex

    diahex Registered

    Offline
    Registrován:
    02. července 2012
    Jakou máš grafickou kartu?
     
  4. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
    Jsem psal uplně jako poslední věc, ale asi chceš přesný název
    Radeon X1650 Series
     
  5. diahex

    diahex Registered

    Offline
    Registrován:
    02. července 2012
    To první bylo úplně k ničemu. To je jen jméno výrobce grafického čipu. Zkus sem hodit fotku z video settings v minecraftu.
     
  6. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
  7. diahex

    diahex Registered

    Offline
    Registrován:
    02. července 2012
    Hoď sem to minecraft nastavení bez češtiny a pokus se hodit to na imgur.
     
    • Souhlasím Souhlasím x 1
  8. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
  9. diahex

    diahex Registered

    Offline
    Registrován:
    02. července 2012
    V nastavení - Vypni Alternate Blocks, Zapni View Bobbing. Napiš jestli to pomohlo. (Ještě si dej FPS na unlimited a zapni VSync.
     
    • Zábavné Zábavné x 1
  10. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
    vůbec to nepomohlo :/.
     
  11. TheMoleCZ

    TheMoleCZ Registered

    Offline
    Registrován:
    06. května 2012
    To je pochopitelné, ty rady od diahexe jsou za všechny prachy :D Alternate blocks tězko říct, jestli by s tímhle něco udělali. View bobbing je jen to "poskakování" při běhu, takže to s tím nemůže udělat vůbec nic. Zapnout Vsync taky s texturovým problémem nic neudělá (a pokud to dotyčnému běží na méně, než 60 fps stabilně, tak to bude s vsync spíš horší než lepši). Problém bych viděl třeba v té sto let staré grafické kartě :D (i když pochybuji, že tohle by dokázalo způsobit problém s texturami). Ještě je otázka jestli máš koupený minecraft, protože to by mohl být hlavní problém :)
     
    • Zábavné Zábavné x 1
  12. diahex

    diahex Registered

    Offline
    Registrován:
    02. července 2012
    @TheMoleCZ Lépe se hraje na 30 FPS než na 40...(Alespoň já pro mě je to tak lepší)
    Jinak... asi už by to chtělo upgrade, ta grafická karta je hodně stará.
     
  13. Samuell

    Samuell Registered

    Offline
    Registrován:
    05. října 2012
    • Souhlasím Souhlasím x 1
  14. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
    tam se píše že by mě hra upozornila v základním menu s napísem, že mám aktualizovat OpenGL (viz ten obrázek co si mi poslal na te stránce) Mě to nepíše nic v menu jen náhodně vygenerovaný text (ten žlutý)
     
  15. Samuell

    Samuell Registered

    Offline
    Registrován:
    05. října 2012
    Tak problém je v niečom inom, skúšal si už verziu 1.8.1 ?
     
  16. EnchikO

    EnchikO Registered

    Offline
    Registrován:
    22. listopadu 2014
    ano zkoušel jsem verzi 1.8.1 aj 1.7.2 aj 1.7.4 a Grafickou kartu jsem aktualizoval v ovladacích panelech jak jsou všechny zařízení.
     
  17. Spamyx

    Spamyx Registered

    Offline
    Registrován:
    01. února 2014
    A nějakou 1.6 verzi jsi zkoušel? Pravděpodobně je na vině Mipmap zavedený od verze 1.7.2, tak ho úplně vypni.

    Na noťasu, kde mám Radeon X2300HD (vlastně jenom přejmenovaný Radeon X1300), se mi se zapnutou jakoukoliv úrovní MipMap nechtěly vykreslit jakékoliv bloky a vypnutí vždy pomohlo.
     

Sdílej tuto stránku