Ahoj,
už se nám pomalu blíží konec roku a rád bych zde vypsal jak jsme na tom. Psal jsem, že se na tom bude pracovat nejspíš po celý rok, prodloužil bych to ale spíše na dva roky. Bohužel nemám tolik času a když už jsem nějaký měl tak prostě nebyla vždy nálada. Nicméně stihli jsme spoustu věcí:
V první řadě bych rád zmínil nové CNC. To nakonec nebude nahrazovat staré ale pouze se napojí. Bylo by příliš časově náročné napojovat na nové CNC všechny současné hráčské portály, včetně ledovky. Nové CNC je již plně postavené a rozkládá se pouze na části nového rozšíření mapy. Nové CNC používá i jiné barvy: sever - zelená, jih - světle šedá, východ - fialová a západ má sdílenou barvu se starou východní CNC, tedy cyan (viz dynmap).
Ještě bych vás informoval o novém značení. Už nebude milion hologramů, do kterých ani hráči nemůžou zapisovat ale jsou zde lecterny s knihou, kam se hráči můžou zapsat (Knihy ještě nejsou hotové na 100%, na první straně bude obsah, s click eventy na jednotlivý stránky. Bude se to dělit na projekty, města, sídla, farmy,…). Dále máme nové značené vzdálenosti od spawnu. Každých 100 bloků jsou v tunelu bannery. Například “V01” = východ: 100 bloků od spawnu, nebo “S10” = sever: 1000 bloků od spawnu.
Dále velmi očekávaný nový Spawn, ten jsem se rozhodl připravit bokem na neveřejném serveru a pak následně bude postaven na Tethysu, pomocí módu Litematica. Zatím není finální verze hotová, ale abych nějak odpověděl na komentář od @Marek1CZE tak hráč se spawne na vrchu chrámu a postupně bude sestupovat dolu. Kolem cesty dolu bude mít možnost zjistit jak to na serveru chodí… pravidla, důležité informace,… a ano, bude jen jedna cesta. Jakmile hráč vyleze z chrámu tak tam bude takový “testování” nějaká forma Provokatérky, První farma,… no a až tím vším projde může začít hrát. Nether portal nebude nějak vzdálený, jako je to teď, že hráči vyhladoví než se k němu dostanou.
Promenáda no s ní to ještě není tak jisté, určitě vznikne nové obchodní centrum, kousek před novým Spawnem ale jak bude vypadat to ještě nemám promyšlené. Stará promenáda ale klidně může a nejspíš i bude fungovat dál máme dva nové systémy jak se v tom chaosu vyznat. První z nich je označení obchodníků na dynmapě. A ještě máme pro hledání konkrétních nabídek vyhledávání na exception.cz/obchody/.
Slíbil jsem příkaz /CJDZ nebo nějaký systém na informování hráčů o aktuálních pravidel, receptů, novinek,… Momentálně mám hotový pouze /recepty, což vám otevře GUI, kde máte vyobrazené všechny aktuální recepty. Nicméně v budoucnu to chci rozšířit na vícero věcí než jen recepty, zahrnout do toho celé CJDZ (Co Je Dobré Znát).
Aktuálně nejvíce pracuji na projektu “Christmas Land”, kam bych chtěl zaměřit letošní Majncraft Vánoce. “Vánoční ostrov” na aktuální Promenádě zůstane tak, jak je a Vánoční event bude na Christmas Landu, zda to tedy stihnu dokončit.
No to už by bylo asi prozatím všechno vývoj serveru můžete sledovat na Changelogu. V blízké době se můžete těšit na update 1.20.4, nejspíš do Vánoc bude vše připravené. (Možná vám už zpřístupníme crafter ale nechci nic slibovat )
Na závěr bych chtěl ještě poděkovat @klevik5 a @emanie za podporu a pomoc s výstavbou.